Palvelut

Reseptipalvelut

Apteekissamme on käytössä viisi intimiteettisuojan antavaa reseptin suoratoimituspistettä. Sama farmaseutti palvelee asiakasta koko palvelutapahtuman ajan. Haluamme turvata asiakkaan onnistuneen lääkehoidon ja opastamme yksilöllisesti lääkkeiden turvallisessa ja oikeassa käytössä sekä autamme kaikissa lääkehoitoon ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Lääketurvallisuutta lisää käytössämme oleva yhteisvaikutusohjelma, joka ilmoittaa meiltä ostettujen reseptilääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Kerromme aina myös lääkevaihdon piiriin kuuluvista edullisimmista rinnakkaislääkevaihtoehdoista.

Itsehoitovalmisteet

Itsehoitopuolella osaavat ammattitaitoiset farmaseuttimme neuvovat itsehoitolääkkeiden turvallisesta käytöstä. Varmistamme aina lääkkeen soveltuvuuden asiakkaan tarpeisiin ja muuhun lääkehoitoon sopivaksi. Itsehoitolääkkeiden lisäksi valikoimassamme on laaja kirjo terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita sekä kosmetiikkaa. Henkilökuntaamme kuuluu myös kaksi kosmetologia, jotka auttavat ihonhoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Lääkevalmistus

Valmistamme lääkärin kirjoittamia ex-tempore lääkevoiteita apteekissamme.

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa asiakkaan lääkkeet jaetaan valmiiksi kahden viikon annospusseihin. Annosjakelu soveltuu asiakkaille, joilla on käytössään useita säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä.  Annosjakelu lisää lääkitysturvallisuutta ja säästää myös asiakkaan lääkekustannuksia, sillä asiakkaalle ei jää ylimääräisiä lääkkeitä, mikäli lääkehoidossa tapahtuu muutoksia. Ennen palvelun aloittamista tarkastamme jaeltavien lääkkeiden yhteensopivuuden ja mahdolliset yhteisvaikutukset.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Palvelussa käydään läpi asiakkaan kokonaislääkitys ja kiinnitetään erityistä huomioita lääkkeiden oikeaan ottamiseen, mahdollisiin yhteisvaikutuksiin ja päällekkäisiin lääkityksiin sekä lääkkeiden taloudellisuuteen. Tarvittaessa tarkastamme myös lääkkeiden soveltuvuuden iäkkäille. Palveluun kuuluu noin 15 minuuttia kestävä alkuhaastattelu, johon asiakas tuo ajantasaisen lääkelistan. Haastattelun perusteella farmaseutti tai proviisori laatii kirjallisen raportin, joka käydään asiakkaan kanssa läpi puoli tuntia kestävässä tapaamisessa. Asiakas voi halutessaan näyttää loppuraportin myös hoitavalle lääkärilleen.

Verenpaineen mittaus

Meillä on apteekissamme rauhallinen tila, jossa mittaamme asiakkaan verenpaineen. Luotettavan tuloksen saamiseksi ennen mittausta on hyvä välttää fyysistä rasitusta ja olla juomatta muutamaan tuntiin kahvia, teetä tai kolajuomia. Ennen mittausta on hyvä istua rauhassa noin 15 minuuttia. Tällä hetkellä koronavirusepidemian aikana emme tee verenpaineenmittauksia.

Lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelu 

Tarvittaessa kuljetamme asiakkaidemme lääkkeet kotiin Helsingin kaupunkialueella erikseen sovitun aikataulun mukaisesti.

Reseptien uusiminen

Sähköisistä resepteistä lähetämme sähköisen uusimispyynnön. Uusimispyynnön käsittely kestää korkeintaan 8 päivää. Tarvittaessa voimme uusia reseptin myös puhelimitse.

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekissamme on käytössä lääkejätteiden vastaanottopiste, johon otamme maksutta vastaan vanhentuneet ja käyttämättömät lääkkeet.

Schengen-todistus

Mikäli sinulla on käytössäsi pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia tai huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä, tarvitset Schengen maihin matkustaessasi Schengen-todistuksen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Pystymme kirjoittamaan todistuksen apteekistamme toimitetuista lääkkeistä. Todistukseen tarvitsemme voimassa olevan passin numeron, joten passi tulisi olla mukana todistusta haettaessa.

Laiva-apteekin tarkastus

Meiltä voit tilata laiva-apteekin tarkastuksen tai täydennyksen kaiken kokoisille aluksille. Tarkastuksen tekee laillistettu proviisori.

Apoteekki- ja Terveydeksi-lehti

Meiltä voit noutaa ilmaiseksi apteekkimme oman kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Apoteekki-lehden ja Apteekkariliiton neljä kertaa vuodessa julkaiseman Terveydeksi-lehden. Lehdissä on paljon hyvää tietoa terveydestä, lääkkeistä ja sairauksien hoitamisesta. Apoteekki-lehdestä löydät myös kaikki apteekkimme ajankohtaiset tarjoukset.